Myskikurpitsakeitto

Myskikurpitsassa on luonnostaan hyvin pähkinäinen maku ja siksi se on oikea valinta täyteläisen sosekeiton raaka-aineeksi. Ihanan maukas ja lämmittävä keitto koleaan syyspäivään!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 45 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

1 kpl
myskikurpitsa
1 kpl
sipuli
3 kynttä
valkosipulia
500 g
porkkanaa (noin 7 kpl)
2 kpl
kasvisliemikuutiota
250 ml
Foodin kookosmaitoa ( (3/4 tlk)
2 rkl
Foodin oliiviöljyä
4 dl
vettä
0.3 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
60 g
Foodin siemeniä
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria

Kokataan!

1. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Poista kova kuori pienellä terävällä veitsellä ja pilko kurpitsanliha. Pese ja pilko porkkanat. Silppua persilja pieneksi. Voit kerätä kurpitsan siemenet talteen, pestä ja paahtaa ne myöhäisempää käyttöä varten!
2. Kuullota kattilassa sipulia ja valkosipulia muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä noin viiden minuutin ajan. Lisää kurpitsa ja porkkanat. Kaada kattilaan vettä niin, että kurpitsa ja porkkanat eivät aivan peity. Lisää kasvisliemikuutiot ja anna porista keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes kaikki ovat kypsyneet.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella, blenderillä, perunasurvimella tai haarukalla. Lisää kookosmaito ja mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Säilytä 1/4 kookosmaidosta jääkaapissa, avattu kookosmaito säilyy jääkaapissa noin 1-3 vuorokautta.
4. Nautitaan siementen ja persiljan kanssa.
Lapset mukaan!

Kokkailu on koko perheen puuhaa! Tässä reseptissä lapset voivat kuoria sipulit sekä poistaa kurpitsansiemenet, ja iästä riippuen auttaa kuorimisessa ja paloittelussa, avullasi. Ihan pienetkin voivat osallistua pöydän kattamiseen ja lämmittävä keitto on hauska jokaisen koristella itse persiljalla ja siemenillä.

Maustesuositukset!

Kaneli ja chili sopivat mainiosti sosekeiton mausteiksi.

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot